Online Learning

Online Learning

Why Welight?

It is imperative to make right decisions at right time. It is also essential to provide meaning to our lives, be it professional or pers...

Branches

  • Byatarayanapura, Mys Rd
  • K S Townn Mys Rd
  • Muneshwara Block
  • Opp Gopalan Legacy Mall
  • Saraswathinagar

Most Viewed

Register Now, Limited Seats Only!! or Contact Office

Login for Online Test - Welight Academy Exclusive

Angiosperms Morphology

1. Angiosperms differ from gymnosperms in having 
a) fruits
b) cotyledon
c) tracheids
d) broad leaves

2. If seed is defined as an ovule modified as a result of fertilization, one may expect to find seed in
a) all vascular plants
b) angiopsperm only
c) gymnosperm only
d) phanerogams

3. The branch of botany that deals with the form of the plant is known as
a) physiology
b) anatomy
c) morphology
d) cytology

4. The roots which develop from any portion of the plant except the radical are known as
a) tap roots
b) stilt roots
c) fibrous roots
d) adventitious roots


5. The arrangement of leaves on branches
a) Phyllotaxy
b) vernation
c) venation
d) phytotaxy

6. Red root is another name of
a) beet root
b) sugar cane root
c) potato root
d) none of the above

7. Branches of stem are
a) exogenous in origin
b) endogenous in origin
c) partially endogenous and partially exogenous
d) superficial

8. Leaf less stem of onion which is produce to bear flowers is called
a) peduncle
b) rachis
c) floral axis
d) scap

9. Phyllode is nothing but a leaf modification meant for photosynthesis is an adaptation
a) xerophytic
b) hydrophytic
c) mesophytic
d) thallophytic
Phyllode

10. Thick and woody climbers are called as
a) suckers
b) climbers
c) lianas
d) creepers

11. Parallel venation are found in

Parallel Venation
a) monocots
b) dicot stem
c) dicot root
d) none of these

12. Angiosperm differ from the gymnosperms
a) in having compound leaves
b) being evergreen
c) being smaller in size
d) in having ovules enclosed in ovary

13. Which of the following feature distinguish a monocot from a dicot plant
a) phyllotaxy
b) venation
c) vernation
d) aestivation

14. The axillary buds arise
a) endogenously from the pericycle
b) endogenously from the main growing point
c) exogenously from the inner cortical layers
d) exogenously from the epidermis

15. Bulb is a modification of 
Bulb

a) root
b) stem
c) radicle
d) plumule


Answers:

1-a
2-d
3-c
4-d
5-a
6-a
7-a
8-d
9-a
10-c
11-a
12-d
13-b
14-c
15-b