Online Learning

Online Learning

Why Welight?

It is imperative to make right decisions at right time. It is also essential to provide meaning to our lives, be it professional or pers...

Branches

  • Byatarayanapura, Mys Rd
  • K S Townn Mys Rd
  • Muneshwara Block
  • Opp Gopalan Legacy Mall
  • Saraswathinagar

Most Viewed

Register Now, Limited Seats Only!! or Contact Office

Login for Online Test - Welight Academy Exclusive

Phylum Aschelminthes

1.  The body cavity of Ascaris is pseudocoel because 
a) It contains large cells termed psuedocoelocytes
b) It is bound extremely by muscle layer and internally by intestines
c) It has very little parenchyma
d) It is filled with pseudocoelomic fluid

2. Ascaris lumbricoides lives in the intestine of
a) Sheep and goat
b) Monkey
c) Homo sapiens
d) Pig

3. The life cycle of Ascaris lumbricoides an intermediate host which is
a) Cattle
b) snail
c) man
d) None of the above

4. The life span of Ascaris is
a) More than 30 days
b) About an year
c) six months
d) 8 to 10 months

5. The infected stage of Ascaris is
a) Egg
b) Fourth Juvenile
c) Second Juvenile
d) Adult worm ifself

6.  The exterior of Ascaris is covered by
a) Pellicle
b) Epidermis
c) Sclerites
d) Cuticle

7. The phenomenon by which male and female sexes could be differentiated morphologically is called
a) Variation
b) Polymorphism
c) Sexual dimprphism
d) none of these

8. The disease caused by the hook worm is called
a) Ascariasis
b) Elephantiasis
c) Ancylostomiasis
d) Enterobiasis

9. Elephantiasis caused by
a) Wuchereia bancrofti
b) Ascaris lumbricoides
c) Enterobius vermicularis
d) Fasiola hepatica

10.  Cuticle in Ascaris is an adaptation for
a) Parasitism
b) Growth
c) Reproduction
d) Locomotion

11. Ascaris normally inhabits the lumen of
a) Stomach
b) Small intestine
c) Appendix
d) Large intestine

12. Respiration of Ascaris is
a) Cutaneous
b) aerobic
c) Anaerobic
d) both b and c

13. The mode of nutrition in Ascaris is
a) Holozoic
b) Holophytic
c) Saprozoic
d) Saprophytic

14. Which of the following has no alternate host?
a) Tape worm
b) Ascaris lumbricoides
c) Plasmodium vivax
d) Fasiola hepatica

15. Sperms of Ascaris are characteristic because they are
a) giant in size
b) without mitochondria
c) amoeboid shape
d) with large body and tail

Learn more:
  • Multiple Choice Questions on Phylum Annelida
  • Multiple Choice Questions on Phylum Platyhelminthes
  • Multiple Choice Questions on Animal Kingdom
Answers:

1- b
2- c
3-d
4-a
5-c
6-d
7-c
8-b
9-a
10-a
11-b
12-c
13-c
14-b
15-c