Online Learning

Online Learning

Why Welight?

It is imperative to make right decisions at right time. It is also essential to provide meaning to our lives, be it professional or pers...

Branches

  • Byatarayanapura, Mys Rd
  • K S Townn Mys Rd
  • Muneshwara Block
  • Opp Gopalan Legacy Mall
  • Saraswathinagar

Most Viewed

Register Now, Limited Seats Only!! or Contact Office

Login for Online Test - Welight Academy Exclusive

MCQ on Animal Physiology - Circulation

1. Open vascular system is found in
a) Man
b) Fish
c) Prawn
d) Snakes

2. Animal possess canal system
a) Sponges
b) Annelids
c) Mollusc
d) Echinoderms

3. Incomplete divided ventricle can be seen in the heart of
a) Amphibians
b) Reptiles
c) Crocodiles
d) Fish

4. Heart of Crocodile is
a) Single chambered
b) Two chambered
c) Three chambered
d) Four chambered

Human heart
5. Pulmonary artery originates from 
a) Right ventricle
b) Right auricle
c) Left auricle
d) Left ventricle


6.  Deoxygenated blood is carried in
a) Pulmonary artery
b) Pulmonary vein
c) Carotid artery
d) Aorta

7.  The pace maker of the heart


SA node, AV node and His- Purkinje Network

a) Bundle of His
b) A V node
c) S A node
d) Purkinje fibres

8. Which of the following is different from others in the absence of muscular coat?
a) Arteries
b) Veins
c) Capillaries
d) Arterioles

9. Pulse beat is measured from
a) artery
b) Vein
c) Capillary
d) Nerve

10. The membraneous covering of the heart is
a) meninges
b) pericardium
c) pleura
d) peritoneum

11. Oedema is caused by
a) Increased in capillary pressure
b) Increased permeability of the capillary walls
c) Decreased rate of return of lymph
d) None of these

12. Blood pressure is measured by
a) electrocardiogram
b) sthescope
c) Clinical thermometer
d) Sphygmomanometer

13. Blood flows through sinuses in
a) Open circulation
b) Portal circulation
c) Closed circulation
d) Systemic circulation

14. Blood vessels taking from the lungs to the heart are
a) Pulmonary artery
b) Aorta
c) Portal veins
d) Pulmonary veins

15. Which organ receives only oxygenated blood?
a) Lung
b) Liver
c) Spleen
d) Gill

Learn more:
  • Multiple Choice Questions on Blood
  • Multiple Choice Questions on Excretion
  • Multiple Choice Questions on Respiration
  • Multiple Choice Questions on Nutrition
Answers:
1-c
2-a
3-b
4-d
5-a
6-a
7-c
8-c
9-a
10-b
11-c
12-d
13-a
14-d
15-c